Hlavní obsah

Chlapce na Frýdecko-Místecku zasáhl na ulici blesk

– Třinec
Právo, den

Moravskoslezští záchranáři vyjížděli v sobotu večer do Třince na Frýdecko-Místecku, kde 15letého chlapce zasáhl na ulici blesk. První pomoc mladíkovi dávali před příjezdem záchranářů i svědci události. Nakonec se záchranářům podařilo obnovit u mladého pacienta činnost srdce. Chlapec je v třinecké nemocnici ve vážném stavu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Záchranáři se o události dozvěděli z tísňové linky 155 v sobotu před 21. hodinou. Při příjezdu záchranářů byl patnáctiletý chlapec v bezvědomí. Blesk ho zasáhl během bouřky na ulici,“ sdělil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Dodal, že svědkové události mu poskytli první pomoc, prováděli u něj i srdeční masáž. „Posádka záchranné služby pak pokračovala v záchraně rozšířenou resuscitací za pomocí přístrojové techniky a léků. Bylo nutno přistoupit i k podání defibrilačních výbojů. Nakonec se záchranářům podařilo obnovit činnost srdce,“ popisoval Humpl.

Záchranáři ho následně převezli na anesteziologicko-resuscitační oddělení nemocnice v Třinci. „V době předání zůstával stav mladíka nadále velmi vážný,“ upozornil Humpl.

Bouřky zasáhly Moravskoslezský kraj v sobotu večer a vyžádaly si také zásahy hasičů. Vyjížděli ke 24 událostem. Jednalo se zejména o spadlé stromy a větve, ve čtyřech případech hasiči čerpali vodu ze sklepů či čistili komunikace od naplavenin po přívalovém dešti. Nejvíce událostí bylo na Karvinsku, Opavsku a v Ostravě. Právo o tom informoval mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Holub.

Reklama

Výběr článků

Načítám