Hlavní obsah

V rybníku na Orlickoústecku utonula dvouletá dívka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rybníku v jedné obci nedaleko Lanškrouna na Orlickoústecku v pondělí utonula dvouletá dívka. Informovali o tom v úterý královéhradečtí krajští záchranáři. Okolnosti tragické události prověřují policisté.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zdravotnická záchranná služba

Článek

Dívku, která byla po vytažení z vody v bezvědomí, nejprve podle pokynů operátorů na lince 155 resuscitovali lidé na místě, později pokračovali v oživování záchranáři.

Na místo vyrazili záchranáři Pardubického kraje i letecká záchranka z Hradce Králové.

„V resuscitaci s využitím všech dostupných léků a přístrojů pokračovali záchranáři déle než hodinu. Přes veškerou snahu se jim, bohužel, nepodařilo obnovit srdeční aktivitu dívenky a resuscitace musela být ukončena jako neúspěšná,“ uvedl mluvčí královéhradeckých záchranářů Ivo Novák.

Okolnosti případu nyní prověřuje policie. „Příčiny se stále vyšetřují. S ohledem na to, že šlo o dítě, nebudeme žádné další podrobnější informace poskytovat,“ řekla Právu mluvčí orlickoústecké policie Lenka Vilímková.

Reklama

Výběr článků

Načítám