Hlavní obsah

Cyklista narazil při sjezdu čelně do auta, srážku nepřežil

Právo, ČTK, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek
Aktualizováno

Devětašedesátiletý cyklista zemřel v neděli při nehodě v Dobraticích na Frýdecko-Místecku, když se srazil s osobním automobilem. Cyklista jel zřejmě bez přilby, řekl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Neštěstí se stalo krátce před polednem, na místo vyjela sanitka a vzlétl i vrtulník letecké záchranné služby. Cyklista narazil při sjezdu z kopce čelně do automobilu a zůstal na vozovce ležet bez známek života.

„První pomoc muži začali poskytovat svědkové události, kteří pod vedením operátorky zdravotnické záchranné služby prováděli nepřímou srdeční masáž do příjezdu profesionálních záchranářů. Zasahující lékař u postiženého zjistil zranění v oblasti hlavy, hrudníku a dolní končetiny,” uvedl Humpl.

Dodal, že záchranáři se pokoušeli obnovit činnost srdce prostřednictvím rozšířené resuscitace za použití přístrojové techniky a léků. „Jejich několik desítek minut trvající snaha však byla marná.

Cyklista podle informací záchranářů neměl ochrannou přilbu.

Reklama

Výběr článků

Načítám