Hlavní obsah

Kamión se při nehodě převrátil na cyklostezku

Právo, Petr Marek

Kamión převážející celulózu se v úterý krátce před půlnocí převrátil na cyklostezku vedoucí podél hlavní silnice mezi Mohelnicí a Libivou na Šumpersku. Policisté hledají případné svědky, kteří by pomohli okolnosti nehody objasnit.

Foto: Policie ČR

Havárií vznikla škoda za téměř 800 tisíc korun.

Článek

„Havárie se stala poté, co se řidič nákladního vozidla Renault s návěsem, padesátiletý cizinec, snažil zabránil střetu s protijedoucím autem,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Paroulková s tím, že v té chvíli ho ohrozil jiný, dosud nezjištěný řidič automobilu, pravděpodobně dodávkového typu, když předjížděl rovněž nezjištěné osobní vozidlo červené barvy.

„Řidič strhl řízení vpravo, vyjel mimo vozovku a narazil do dopravního zařízení i travnatého svahu. Následně se kamión převrátil na cyklostezku. Řidič nebyl zraněn. Orientační dechová zkouška u něj byla negativní,“ konstatovala mluvčí. Škoda na vozidle byla podle ní odhadnuta na asi 400 tisíc korun, na návěsu asi 300 tisíc korun a na dopravním zařízení a svahu na 30 tisíc korun.

Na místě zasahovali profesionální i dobrovolní hasiči. „Po nehodě začaly z nádrží unikat provozní kapaliny. Zajistili jsme proto havarovaný kamión proti vzniku požáru a začali jímat unikající naftu. Asi dvacet litrů uniklo do půdy a na cyklostezku, a proto naše operační středisko kontaktovalo pracovníky životního prostředí. V nádrži havarovaného kamionu bylo celkem asi 300 litrů paliva, které jsme přečerpali do náhradních nádob,“ řekla Právu ve středu mluvčí krajských hasičů Vladimíra Hacsiková.

Případní svědkové se mohou přihlásit na telefonních číslech 974779250 nebo 974779253.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám