Hlavní obsah

Z kamiónu na D1 se sypala krabicová vína, řidič si toho nevšiml a jel dál

Třicet kilometrů trousil náklad krabicových vín na dálnici D1 48letý řidič kamiónu. Na to, že má kvůli nehodě poškozený návěs, ho upozornila až hlídka policie, která ho zastavila. Šofér byl podle policie navíc pod vlivem drog.

Foto: Policie ČR

Vysypané palety s krabicovým vínem

Článek

Nehoda se stala ve čtvrtek na 142. kilometru ve směru na Prahu kolem šesté hodiny ráno. Kamión s českou registrační značkou v jednu chvíli vyjel mimo dálnici, poškodil značku a odvodňovací žlab, následně se nahnul a prorazil boční stěnu návěsu, ze kterého se začala sypat krabicová vína.

Foto: Policie ČR

Vysypané palety s krabicovým vínem

„Řidič soupravy ale bez zastavení z místa dopravní nehody pokračoval dál. Na 111. kilometru dálnice zastavila poškozenou jízdní soupravu policejní hlídka. Dechová zkouška byla negativní, ale provedený test na drogy měl pozitivní výsledek na látku obsahující amfetamin a metamfetamin,“ uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

Foto: Policie ČR

Vysypané palety s krabicovým vínem

Jak policisté později zjistili, muž jel z Maďarska přes Slovensko. V zúžení dálnice podle policistů poničeným návěsem ohrožoval řidiče dalších aut. Dálnice byla na několik desítek minut uzavřena, protože po ní byly rozházeny nejen krabice vín, ale i palety. Škoda byla vyčíslena na 270 tisíc korun.

„Policisté řidiče zadrželi a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin obecného ohrožení z nedbalosti. V případě prokázání viny muži hrozí trest odnětí svobody v trvání až pěti let,“ shrnula Čírtková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám