Hlavní obsah

Ze surového napadení 12letého chlapce vyvázl bez trestu, teď dostal tři roky za loupež

Právo, Aleš Pelikán

Za loupež a vydírání poslal ve čtvrtek senát Okresního soudu v Ústí nad Labem na tři roky do vězení 21letého Nikolase Badyho. Ten loni v září přepadl u ústeckého vlakového nádraží dva mladíky, na které vytáhl nůž. Bady je známý z případu, při němž před lety nebyl stíhán kvůli nízkému věku za surový útok a znásilnění 12letého chlapce.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Obžalovaný Nikolas Bady na Okresním soudu v Ústí nad Labem

Článek

První případ se stal loni 27. září. Bady měl v čekárně vlakového nádraží požádat mladíka, aby mu půjčil telefon. Ten mu ho po ubezpečení, že je slušný člověk, půjčil. Místo vrácení se ale Bady měl k odchodu. Mladíka vyzval, pokud chce telefon, aby ho následoval. Když teprve 16letý mladík požadoval znovu zpět telefon, vytáhl Bady podle soudu nůž se slovy, že nemá problém mladíka podřezat.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Obžalovaný Nikolas Bady na Okresním soudu v Ústí nad Labem

Podobný scénář se opakoval téměř na stejném místě na druhý den. Bady měl opět oslovit mladého muže s tím, aby mu něco dal. Opět se v jeho ruce objevil nůž a na dodání důrazu dal napadenému mladíkovi pěstí. Podle soudu se domáhal tabletu, který měl poškozený v kapse kalhot. Napadený se nebránil, protože se lekl nože, který držel Bady v ruce. Přeskočil zídku, ale z kapsy kalhot mu tablet vypadl. Bady ho sebral a odešel s ním. Na místě ale ztratil svou kšiltovku.

Upozorňuji všechny lidi, aby si na něj dali pozor
soudkyně Krajského soudu v Ústí nad Labem Kamila Elsnicová

Před soudem Bady nejprve odmítl vypovídat, později něco přiznal, své výpovědi ale měnil. „Jeho výpověď byla značně nevěrohodná a jevila se jako účelová,“ řekla předsedkyně senátu Romana Vlachová s tím, že prokazatelně použil násilí, aby se něčeho zmocnil.

Bady je veřejnosti znám jako jeden ze dvou pachatelů, kteří téměř k smrti ukopali chlapce Patrika. Jeho starší komplic byl za to v roce 2010 odsouzen k pětiletému vězení, Bady putoval do výchovného ústavu. Tam si s ním nevěděli rady, napadal prý i dospělé. „Upozorňuji všechny lidi, aby si na něj dali pozor. Před soudem o něm ještě uslyšíme v souvislosti s jiným případem,“ řekla tehdy soudkyně Krajského soudu v Ústí nad Labem Kamila Elsnicová.

Pro nezvladatelnost a časté útěky skončil Bady v oddělení pro mladistvé zločince ve výchovném ústavu v Děčíně-Boleticích. Určitou dobu pobýval také ve Velké Británii, kde byl třikrát odsouzen za kriminální delikty.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám