Hlavní obsah

Dívky si po letech vzpomněly, že je Rus znásilnil v hotelu. Vymyslely si to, řekl muž soudu

– Brno
Právo, Petr Kozelka

Dvě mladičké dívky si měl před několika lety vydržovat dnes šestašedesátiletý Valerij Lebedev. Jenže podle obžaloby se k tehdy dvacetileté a patnáctileté dívce choval hrubě, a obě dokonce několikrát znásilnil. Lebedev se hájí tím, že dívky s ním bývaly dobrovolně a o nějakém násilí nemůže být řeč. U brněnského krajského soudu mu nyní hrozí až deset let za mřížemi.

BEZ KOMENTÁŘE: Valerij Lebedev u souduVideo: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

Podle obžaloby si měl muž dívky několikrát zavolat na různé hotelové pokoje, kde je měl následně znásilnit. Podle znalců mají poškozené i po letech stále po takových zážitcích následky v podobě posttraumatické stresové poruchy.

„Nic takového se nestalo, jsem nevinný, vymyslely si to na mě,“ odmítl vinu před soudem Lebedev. „Když se o sobě navzájem dozvěděly, domluvily se na mě, aby ze mě vytáhly co nejvíc peněz,“ vysvětlil.

Prý se mnou byla třikrát na hotelu a všechno skončilo znásilněním.
obžalovaný

Podle obhajoby je zarážející, že dívky měly být znásilněny opakovaně. Útoky se totiž podle státního zástupce měly dít asi v měsíčním rozestupu.

„Jak je možné, že se poškozená čtyřikrát během čtyř měsíců potká s obžalovaným a pokaždé je znásilněna? Přitom po útoku s ním celý měsíc normálně komunikuje, pak on jí má nesmírně ublížit, ale nic se nemění, zase si měsíc píší a pak se zase setkají?“ vrtalo v hlavě i předsedovi senátu Michaelu Vrtkovi.

Jsou věrohodné?

Znalci před soudem tvrdili, že dívky jsou věrohodné. Jak přitom u soudu zaznělo, starší z dívek zřejmě neváhala své tělo používat jako nástroj k dosažení mnohých cílů, včetně úspěchu v tanečních soutěžích nebo k získání potřebného potvrzení od pedagoga na právnické fakultě.

Jenže tyto skutečnosti u soudu nechtěla potvrdit. „Vy tvrdíte, že je věrohodná, ale u soudu lhala, tak co teď s tím?“ nebyl spokojen s vysvětlením znalců soudce Vrtek. Odkázal tak na to, že soud dívce dokázal poměry s dalšími muži.

„Prý se mnou byla třikrát na hotelu a všechno skončilo znásilněním. Křik nebo brek by slyšeli majitelé. Spletla si mne se svými četnými milenci,“ hledal vysvětlení Lebedev, když hovořil o mladší dívce.

Pokračování neobyčejného příběhu naplánoval soudce Vrtek na polovinu prázdnin.

Reklama

Výběr článků

Načítám