Hlavní obsah

Squatteři obsadili dva domy v Praze. Na místě zasahuje policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dvě budovy na rohu pražských ulic Hybernská a Senovážná obsadila v sobotu skupina squatterů. Majitelem jednoho objektu je stát, druhý vlastní magistrát. Na místě je policie. Squatteři vyvěsili z oken transparenty, například s nápisem „Město pro lidi, ne pro zisk” a provolávají hesla jako „Bydlení je právo”. Senovážnou ulici policie uzavřela.

Foto: Anna Charvátová, ČTK

Na snímku je budova na rohu ulic Senovážná a Hybernská.

Článek

Mluvčí Úřadu pro zastupování státu ve věci majetkových (ÚZSVM) Radek Ležatka řekl, že objekt, který patří státu, převzal úřad zhruba před rokem a půl.

"Vzhledem ke skutečnosti, že o něj projevil zájem magistrát hlavního města Prahy, probíhají jednání o směně. Tedy v žádném případě nejde o objekt, který by snad byl záměrně nevyužit, jak se objevilo na internetu," uvedl.

Foto: Anna Charvátová, ČTK

Na snímku je budova v ulici Senovážná, z jejíž oken squatteři vyvěsili transparenty.

Foto: Anna Charvátová, ČTK

Na místě zasahuje policie.

Policejní mluvčí Tomáš Hulan řekl, že squatteři obsadili objekt, kde jsou dvě čísla popisná, majitelem jednoho objektu je stát, druhý podle Hulana vlastní pražský magistrát.

Policie podle něj čeká na vyjádření obou vlastníků, pak rozhodne o dalším postupu. Zástupce ÚZSVM je na místě, reprezentant magistrátu na něj míří, dodal Hulan.

Foto: Anna Charvátová, ČTK

Squatteři obsadili dva domy v Praze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám