Hlavní obsah

Drama v Kravařích: Roční dítě našli v bazénu v bezvědomí

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava

Ročního chlapce, který se topil v zahradním bazénu, zachraňovali v pátek večer zdravotníci v Kravařích u Opavy. Jen díky rychlé pomoci se podařilo dítě zachránit, nyní o něj pečují lékaři ostravské fakultní nemocnice.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Záchranáři do Kravař vyrazili po telefonátu na tísňové lince. „Roční chlapec byl nalezen rodinou tonoucí v zahradním bazénu. Po vytažení z vody mu základní pomoc poskytovali jeho nejbližší. Dítě bylo v okamžiku příjezdu našich posádek v bezvědomí a ohrožení života, avšak spontánně dýchalo,“ uvedl mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Záchranáři ihned započali s poskytování neodkladné pomoci, zahájili monitorování základních životních funkcí, aplikaci kyslíku, zajistili žilní vstup a podali potřebné léky. „Stav dítěte se v průběhu zásahu začal zlepšovat a chlapce se následně podařilo přivést k vědomí. Tým letecké záchranné služby následně zajistil jeho transport do ostravské Fakultní nemocnice a předání do další odborné péče na tamním urgentním příjmu,“ dodal mluvčí.

Vzhledem k začínající letní sezóně záchranáři připomínají zásady bezpečnosti při využívání domácích zahradních bazénů i pobytu u vodních toků a ploch. „Při pohybu ve vodě je nezbytné dobře zvážit vlastní plavecké schopnosti a vyvarovat se rizikového chování. Malé děti je nezbytné mít pod nepřetržitou vizuální kontrolou, protože i chvilka nepozornosti může vést tragickým následkům,“ upozornil mluvčí záchranky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám