Hlavní obsah

Policie na Karvinsku našla muže, který neví, jak se jmenuje. Jen předříkává modlitby

Právo, hon
Karviná
Aktualizováno

Už dva dny řeší karvinská policie případ, který by mohl posloužit jako zajímavá filmová zápletka. Na lavičce autobusové zastávky v Těrlicku byl nalezen neznámý muž, který intenzivně promlouvá o Bohu, ovšem není s ním žádná kloudná řeč, a především nikdo nezná jeho totožnost.

Foto: Policie ČR

Muž nezná své jméno a neměl doklady.

Článek

Muž se nyní vzhledem k aktuálnímu psychickému stavu nachází v nemocnici a kriminalisté se pokoušejí zjistit jeho totožnost.

Výzvu veřejnosti ke zjištění totožnosti policie zveřejnila již v úterý, kdy pak asi po hodině požádala média, aby výzvu s fotografií neznámého nezveřejňovala, protože se jeho totožnost podařilo zjistit. Jenže se ukázalo, že radost policistů byla předčasná.

„Policisté prověřili, že muž, který měl být naším nalezeným, není tím pravým. Muži jsou si velmi podobní a podobného věku. Prověřování tedy pokračuje,“ konstatovala ve středu mluvčí policie Zlatuše Viačková.

Mluví česky a polsky

Pozice vyšetřovatelů přitom není vůbec jednoduchá, protože se zatím nemají čeho zachytit. „Muž u sebe neměl žádné doklady. Je dezorientovaný, nedokáže říci své jméno či jiné indicie ke své identifikaci,“ uvedla mluvčí.

S policisty i s lékaři psychiatrického oddělení, kde je hospitalizován, sice komunikuje, ovšem žádné kloudné informace z něj nikdo ani přes intenzivní úsilí nedostal. „Dá se říci, že vše, co říká, jsou modlitby. Jde s největší pravděpodobností o věřícího člověka. Modlitby pronáší v češtině a v polštině,“ dodala mluvčí.

Muž je ve věku kolem 60 až 65 let, měří asi 175 centimetrů, je štíhlé postavy a má prošedivělé krátké vlasy a prošedivělý knír. „Oblečen měl světlou letní látkovou bundu béžové barvy, modré rifle a botasky šedo-černé barvy. Muž byl upravený a čistý,“ dodala Viačková.

Informace k neznámému muži přijme linka 158 nebo policisté na telefonním čísle 974 734 795.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám