Hlavní obsah

Muž v Ostravě sledoval ženu od tramvaje, pak se ji pokusil znásilnit

Ostrava
Aktualizováno

Policisté pátrají po neznámém muži, který se minulý týden v Ostravě pokusil znásilnit 26letou ženu. Nejdříve ji sledoval, když vystoupila z tramvaje, snažil se ji oslovit a nabízel i peníze. Následně na ni zaútočil. Poškozenou zachránil svědek, který uslyšel volání o pomoc.

Muže zachytily kameryVideo: Policie ČR

 
Článek

Napadení se odehrálo kolem půlnoci v noci na sobotu. Pachatel cestoval s ženou tramvají číslo 4 a společně vystoupili na zastávce Zahrádky. Žena se posléze snažila rychle odejít.

„Nicméně muž ji oslovil, posléze nabízel finance za to, aby se obnažila. Veškeré nabídky muže oběť odmítala, načež byla napadena. Muž ji uchopil a táhl přes sjízdnou komunikaci. Dívka se bránila, snažila se vymanit, upadla. Ani toto podezřelého nepřimělo upustit od protiprávního jednání, dívku držel a dokonce táhl za vlasy k místu, kde ji povalil a snažil se poškozenou obnažit,“ popsala policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Pomohl svědek

Napadená se podle policie aktivně bránila a snažila se utéct. Zasáhl však 33letý svědek, který uslyšel volání o pomoc. Pachatele okřikl a ten utekl. Zachránce pak přivolal policii.

Foto: Policie ČR

Muž podezřelý ze znásilnění

Jak policie dále uvedla, útočník utrpěl zranění v obličeji a ztratil sluneční brýle. Podle policie je pachatel štíhlé postavy, vysoký asi 175 až 180 centimetrů, ve věku 30 až 35 let a má krátce střižené černé vlasy.

Na sobě měl modré rifle a hnědou bundu, pod níž měl triko se světlým nápisem na hrudi. Obutý byl do tmavých bot. Podezřelý mluvil česky bez přízvuku.

„Do tramvaje nastoupil neznámý zřejmě na ulici 28. října mezi zastávkami Mariánské náměstí a Hulváky ještě v posledních minutách dne 25. května 2017 a rovnou si sedl k oběti. Žádáme všechny svědky, kteří mohou k věci uvést jakékoli informace, aby nás kontaktovali na lince 158,“ uzavřela Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám