Hlavní obsah

Policie obvinila muže z noční vraždy v Chomutově

• Aktualizováno
Právo, Rudolf Voleman

Vraždou skončila v sobotu ve tři hodiny ráno hádka dvou Romů v Jirkovské ulici v Chomutově. Jeden z obyvatelů místního panelového domu zřejmě nervově neunesl noční řádění na ulici, vyšel před dům a jednoho z Romů několika ranami z pistole zastřelil. Podle policie se muž přiznal a byl obviněn z vraždy.

Foto: Novinky

Pietní akce po vraždě

Článek

„Podle výsledků dosavadního vyšetřování slyšel 27letý muž v nočních hodinách z ulice hluk, z okna panelového domu uviděl dodávku, jejíž řidič boural do zaparkovaných aut a vozidlem najížděl do osob, které stály před domem na chodníku,“ uvedl mluvčí ústecké krajské policie Daniel Vítek.

„Ihned poté vyšel s legálně drženou zbraní před dům, kde začal na auto, které právě v té chvíli projíždělo kolem něj, střílet. Čtyřiatřicetiletého muže, který dodávku řídil, zasáhlo několik střel a utrpěl vážná zranění, kterým na místě podlehl,“ pokračoval policejní mluvčí.

„Přivolaní policisté podezřelého, který na hlídku čekal na místě činu a ke střelbě se doznal, bezprostředně poté zadrželi, následně byly ve věci zahájeny úkony trestního řízení,“ dodal Vítek s tím, že se zadrženým bylo zahájeno trestní stíhání pro zvlášť závažný zločin vraždy. Soud by měl v pondělí rozhodovat o případném uvalení vazby. „Pokud bude muž uznán vinným ze spáchání trestného činu, ze kterého byl obviněn, hrozí mu trest odnětí svobody na dvanáct až dvacet let,“ konstatoval mluvčí policie.

Střelec údajně pracoval jako ostraha věznice

Celému incidentu předcházela honička, při které podle svědků mladší z Romů dvakrát objel s dodávkou sídliště, když naháněl svého strýce. Při honičce dodávkou narazil řidič nejméně do jednoho ze zaparkovaných vozidel „Viděla jsem, jak se ti dva začali hádat,“ popsala serveru Romea.cz začátek incident jedna ze svědkyň vraždy. „Byli to dva Romové. Hádali se mezi sebou,“ popisovala s tím, že do incidentu se na ulici zapojily další dvě ženy z rodiny.

„On ten kluk se rozjel autem, byl vypitej, tak jsme na ně řvali, aby vypadly tam odsud, aby se nenechaly přejet,“ pokračovala svědkyně, podle které ženy z místa utekly. Starší z Romů ale od popelnic vytáhl tyč. „Řval tak pojď, pojď, zabiju tě. No a ten kluk v tom transitu se rozjel proti němu. On ale uskočil za popelnice, tam se schovával. Pak už jsme slyšeli jen pět ran,“ popisovala svědkyně, podle které muž, který střílel, nebyl v dosud probíhající hádce vůbec zainteresovaný. Podle serveru střelec nebyl Rom.

Ještě než vystřelil, tak podle svědkyně stačil obviněný zařvat: „Drž už tu černou hubu,“  Zastřelený muž byl podle svědkyně v tu chvíli za volantem dodávky, s kterou se chtěl otočit, ale nestihl to, protože jej útočník zasáhl. Podle svědkyně střílel muž, který je zaměstnaný jako ostraha věznice. „Kdyby střílel do vzduchu, tak nemohl zabít psa a člověka,“ dodala svědkyně a odmítla, že by řidič najížděl do lidí, jak popsal muž obviněný z vraždy.

Zastřelený muž podle sousedů žil a pracoval řadu let v Nizozemsku, kde se živil stavebními opravami. Do Čech přijel proto, aby navštívil svoji babičku v nemocnici.

Reklama

Související články

Muž zemřel po noční střelbě v Chomutově

V Chomutově se v noci z pátku na sobotu střílelo, na následky střelného poranění tam zemřel sedmatřicetiletý muž. Podezřelého, který střílel, policisté na...

Výběr článků

Načítám