Hlavní obsah

Muž v pražském metru osahával dívku, na druhou zaútočil ve vestibulu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražská policie pátrá po muži, který v květnu během jednoho dne dvakrát osahával mladistvé dívky v metru. Na první zaútočil podle policie ve vagónu, na druhou ve vestibulu metra Hůrka. Policie hledá nejen podezřelého, ale i jednu poškozenou a svědky.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž chtěl podle policie sáhnout dívce na ňadraVideo: Policie ČR

 
Článek

První incident se odehrál 12. května ráno, kdy si muž přisedl na Můstku ve vagónu k dívce a začal ji hladit po ramenou. To mu však nestačilo a pokračoval v osahávání na stehnech a intimních partiích. Dívka následně ve stanici Národní třída utekla a nahlásila vše policii.

Ta začala po útočníkovi pátrat a zjistila, že vystoupil ve stanici Hůrka, kde se dopustil podobného chování, a přitom jej nahrály kamery.

Foto: Policie ČR

Podezřelý muž a svědci

„Ze záběrů je zřejmé, že si podezřelý při vystupování z prostor metra všiml dvou, zjevně mladistvých dívek. Zaregistroval také postaršího muže, který s dívkami do vestibulu chvíli předtím přišel. Hledaný s tímto mužem dokonce o čemsi diskutoval, což mu ale nezabránilo v tom, aby se jedné z dívek pokusil sáhnout na ňadra,“ popsal ve středu mluvčí policie Tomáš Hulan.

Muž následně podezřelého zahnal a policisté po útočníkovi nyní pátrají stejně jako po dvou zmíněných dívkách a onom starším muži, kteří by mohli být důležitými svědky. Veškeré informace přijme linka 158.

Případ policisté vyšetřují jako trestný čin výtržnictví se sexuálním podtextem. Za tento čin hrozí podezřelému až dva roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám