Hlavní obsah

Z požáru plynu se v Praze vyklubalo převrtané elektrické vedení

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dělníci na stavbě v pražských Řepích převrtali elektrické vedení, které začalo hořet. Hasiči přitom původně vyjížděli k požáru plynu unikajícího z překopnutého potrubí.

Zásah hasičů v pražských ŘepíchVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

"Původně ohlášený požár plynu se nepotvrdil. Došlo k poškození kabelu, které mělo za následek požár elektrického vodiče v zemi. K poškození došlo pravděpodobně při použití stavebního vrtáku," uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

K požáru vyjely dvě jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů. K zásahu hasiči nasadili sněhové hasicí zařízení, obdobné sněhovým hasicím přístrojům.

"Hasiči požár uhasili za použití speciálního automobilu, který se používá při hašení elektrických zařízení pod napětím. Vozidlo je vybaveno kontejnery s tlakovými lahvemi se zásobou hasiva CO2. Během zásahu byla ulice Na chobotě zcela uzavřena," sdělil Kavka.

Po prvotním hasebním zásahu museli hasiči nechat energetiky odpojit vedení a dělníky bagrem odkrýt část zeminy nad kabelem. Až poté mohli kabel bezpečně dohasit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám