Hlavní obsah

Dvacítka bezdomovců zaútočila u brněnského nádraží na strážníky

– Brno
Právo, vtk

Měla to být kontrola, ale skončilo to rvačkou, při níž brněnští strážníci čelili útoku přibližně dvaceti bezdomovců s několika psy. K incidentu došlo v pátek v noci v podchodu u brněnského hlavního vlakového nádraží.

BEZ KOMENTÁŘE: Bezdomovci zaútočili na strážníky v BrněVideo: MP Brno

 
Článek

Dvoučlenná hlídka na místo přišla na požádání dispečinku záchranné služby — strážníci chtěli ověřit, zda jeden ze členů početné skupiny bezdomovců nemá zdravotní potíže.

„Strážníci si hned po příjezdu na místo vyslechli vulgární urážky a čtyři nejaktivnější útočníci je začali tahat za uniformy a pokusili se je napadnout. Strážníkům přijelo záhy na pomoc dalších pět hlídek městské policie,“ řekl Právu mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Nejagresivnější a nejvíce opilí byli tři mladíci a jednatřicetiletá žena — strážníci je povalili na zem a dva ze čtveřice spoutali. Při zákroku použili i slzný sprej.

Jeden z podezřelých se podle městských policistů nezklidnil ani po opakovaných výzvách, a protože nekontroloval své chování, nechali ho strážníci převézt na záchytku. Tam nadýchal bezmála 2,5 promile alkoholu.

Z vyšetřování vyplynulo, že bezdomovci v podchodu drželi tryznu za svého zesnulého známého. Celý případ bude mít dohru u správního řízení, v němž bezdomovcům hrozí pokuta až do 20 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám