Hlavní obsah

Muž v uniformě VB střílel v pražských Kobylisích, zpacifikoval ho celník

– Praha
Novinky, jap

Z plynové pistole střílel v sobotu na zastávce MHD v pražských Kobylisích muž oblečený v uniformě Veřejné bezpečnosti (VB), což byla za komunistického režimu obdoba dnešní policie. Jeho počínání si všiml středočeský celník v době osobního volna, který proti střelci okamžitě zasáhl.

Foto: Celní správa

Výtržníka zadržel celník a předal ho policistům

Článek

K události došlo v sobotu 22. dubna. Muž v uniformě Veřejné bezpečnosti střílel z plynové pistole na místního bezdomovce, který se pohyboval na zastávce MHD Kobylisy v ulici Pod Sídlištěm.

„Náš příslušník v době osobního volna viděl dva muže při vzájemné fyzické potyčce, z nichž jeden měl v ruce střelnou zbraň a snažil se druhého muže zasáhnout. Padlo asi šest výstřelů, které bezprostředně ohrožovaly lidi v okolí zastávky, nikdo naštěstí nebyl zraněn,” uvedla mluvčí celníků Yvona Matějková.

Celník muže zpacifikoval a přidržel ho na zemi až do příjezdu policistů. Ti pak domnělého příslušníka VB převezli na policejní služebnu.

Podle svědků to vypadalo, jako by chtěl muž v historické uniformě bezdomovce zadržet. „Muž je podezřelý z trestného činu výtržnictví. Policisté tento případ řeší ve zkráceném přípravném řízení," sdělil Novinkám policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Reklama

Výběr článků

Načítám