Hlavní obsah

Opilá žena u přechodu v Přerově teatrálně skočila před kamión

– Přerov
Právo, Miloslav Hradil

Teatrální kousek, snad náhodou po zakopnutí, nebo úmyslně, předvedla v úterý večer před přerovským vlakovým nádražím opilá žena, když skočila u přechodu pro chodce před kamión - cisternu, jejíž řidič při spatření potácející se ženy raději duchapřítomně zastavil.

BEZ KOMENTÁŘE: Opilá žena na přechoduVideo: Městská policie Přerov

 
Článek

Příhoda se udála krátce před 20. hodinou a někteří lidé, kteří se před nádražím pohybovali, se domnívali, že kamión ženu, ležící krátce na silnici, skutečně srazil. Část z nich za cisternou také běžela, před nádražím se kolem ženy začali srocovat lidé.

„Operační důstojník Policie ČR požádal kvůli tomu o výpomoc strážníky,“ řekl Právu ve středu zástupce ředitele Městské policie v Přerově Miroslav Komínek. Na místo byly podle něj vyslány motohlídky a obsluha kamerového systému začala prohlížet záznamy.

„Strážníkům po příjezdu přišlo divné, že na místě chybí kamión, který měl ženu srazit, a ta nevykazuje žádné známky blízkého setkání s mnohatunovým kolosem. Po chvíli se ke srocení přidali další občané, kteří neúspěšně pronásledovali 'ujíždějící' kamión,“ poznamenal Komínek s tím, že během chvíle se záhada sražené ženy vyjasnila.

Nebylo co řešit

„Na kamerovém záznamu je totiž zřejmé, že zjevně opilá žena se připotácela k přechodu pro chodce. Na její nekontrolovatelný pohyb reagoval řidič cisterny velmi prozřetelně a zastavil již několik metrů před přechodem, kam vzápětí plavným skokem žena vpadla a zůstala chvíli ležet před vozidlem. Jak se tedy ukázalo, k žádné srážce nedošlo a srocení a pronásledování odjíždějícího kamiónu bylo zbytečné,“ dodal Komínek.

Opilá nezraněná žena, které pomohl z vozovky vstát jeden ze svědků, chvíli seděla na nedalekém trávníku a pak odkráčela na nádraží. „Zjistili jsme, že se nejedná o žádnou dopravní nehodu a dopravní hlídka z místa odjela, aniž by případ nějak řešila,“ sdělila Právu policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Žena se podle ní nedopustila žádného protiprávního jednání. „Nedošlo ani k narušení veřejného pořádku,“ dodala mluvčí s tím, že nebyl důvod ženu kontaktovat k podání vysvětlení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám