Hlavní obsah

Divoká honička na D5: Němce střelba nezastavila, pomohl až zátaras

– Plzeň

Divokou honičku na dálnici D5 mají za sebou plzeňští policisté. Německý řidič, který ujel bez placení od čerpací stanice, nereagoval ani na střelbu. Zastavil ho až zátaras z aut.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič se snažil ujet policistůmVideo: Policie ČR

 
Článek

Jednadvacetiletý řidič Opelu Corsa natankoval v úterý odpoledne u čerpací stanice na dálnici u obce Rudná palivo za přibližně 1300 korun, načež odjel bez zaplacení. Obsluha pumpy ihned zalarmovala policii a auto se vydala pronásledovat dálniční hlídka.

Piráta však výzvy k zastavení nezajímaly a ujížděl dál směrem na Rozvadov. V tunelu Valík objel auta odstavným pruhem a pokračoval až k prvnímu zátarasu z aut.

„Řidič na výzvy nereagoval a přitom jel na policistu, který proti němu použil donucovací prostředek hrozbu namířenou střelnou zbraní a následně varovný výstřel. Řidič však na to nereagoval, a proto byl policista donucen uskočit na kamenný násep, aby nedošlo ke střetu,“ popsal mluvčí policie Jan Koželuh.

O něco dál vytvořila další hlídka jiný zátaras přes celou šířku silnice, to už agresivní cizinec zastavil. Dechová zkouška i test na drogy byly negativní. Nikdo naštěstí nebyl zraněn.

„Kriminalisté v této věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě a obecné ohrožení a případem se dále zabývají,“ uzavřel Koželuh.

Reklama

Výběr článků

Načítám