Hlavní obsah

Za vybržďování u supermarketu v Liberci hrozí muži osmiletý trest

– Liberec

Vězení až na osm let hrozí třiapadesátiletému muži za takzvané vybržďování u supermarketu v Liberci. Vyšetřovatel ho obvinil z vydírání se zbraní a pokusu ublížení na zdraví, uvedla v úterý mluvčí policie Ivana Baláková.

Článek

Incident se stal loni 13. října kolem 13:00 v Ruprechticích. Obviněný muž tehdy řídil dodávku Peugeot Partner. Rozčílil ho manévr sedmadvacetileté těhotné řidičky vozu značky Ford Fokus, jež vyjížděla z parkoviště u supermarketu ve Vrchlického ulici.

Po této ulici právě jel řidič s dodávkou a najetím fordu z parkoviště se cítil ohrožen. Na řidičku proto zatroubil. "Poněvadž si žena za volantem žádné chyby nebyla vědoma, odpověděla mu na troubení neslušnou gestikulací se zdviženým prstem," uvedla Baláková.

Řidič dodávky v reakci na její gesto ford okamžitě předjel a zabrzdil. "Žena naštěstí prudce sešlápla brzdu a tím zabránila nejhoršímu. Vozidla se střetla jen velmi lehce," řekla policistka. Nikomu se díky rychlé reakci řidičky nic nestalo. V autě s ženou cestoval manžel a roční syn, v dodávce byl jeden spolujezdec.

Případů vybržďování přibývá 

Vybrždění jiného vozu se v poslední době na silnicích v Česku objevuje často. Několik takových případů se už dostalo k soudu. Jeden z nejpřísnějších trestů dostal Christo Dimitrov Klisurov, soud ho potrestal šesti lety vězení za ohrožení posádky osobního auta na dálnici D1.

V Libereckém kraji jde podle Balákové o první takto posouzenou nehodu. "Z případu je kromě jiného zřejmé i to, že by se řidiči neměli navzájem provokovat nevhodnou gestikulací, protože nikdy přesně nevědí, s kým se v silničním provozu právě "potkají". Tím samozřejmě nijak neomlouváme chování řidiče peugeotu," dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám