Hlavní obsah

Zdemolovanému BMW se tachometr zastavil na 250 km/h. Sebevražda to nebyla, řekla policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Příliš vysoká rychlost byla příčinou nehody 23letého mladíka, který v únoru zemřel ve zdemolovaném BMW. Na dotaz Novinek to v pondělí potvrdila mluvčí policie Zlatuše Viačková. Tachometr jeho auta se zastavil na rychlosti 250 km/h. Nepotvrdila se také spekulace, že řidič spáchal sebevraždu.

Foto: KŘP Moravskoslezského kraje

Tachometr havarovaného auta v Orlové na Karvinsku

Článek

„Zjištěné skutečnosti ukazují na příčinu dopravní nehody nepřizpůsobení rychlosti jízdy schopnostem řidiče. Dále vlastnostem vozidla, stavebnímu a dopravně technickému stavu pozemní komunikace a povětrnostním podmínkám. Vyšetřování bude ukončeno formou usnesení o odložení,“ konstatovala Viačková.

Příčina smrti byla podle znalce z oboru soudního lékařství devastující vnitřní zranění a zranění hlavy, která nebyla slučitelná se životem. „Všechna zranění vznikla v souvislosti s dopravní nehodou, konkrétně nárazem vozidla,“ uvedla mluvčí policie.

Foto: KŘP Moravskoslezského kraje

Auto značky BMW bylo po nárazu velmi zdeformované.

Policisté se však zabývali také možností, že mladík spáchal sebevraždu, jak uváděli lidé na sociálních sítích. Kriminalisté však tuto možnost vyloučili. „Během prověřování policisté nezískali žádný důkaz, že by se jednalo o sebevraždu. Řidič byl navíc připoutaný,“ podotkla Viačková.

Foto: KŘP Moravskoslezského kraje

Zdeformované auto po nehodě v Orlové

Tragická nehoda se stala 9. února v Orlové na Karvinsku. Řidič s vozidlem sjel ze silnice, narazil do sloupu elektrického vedení a skončil mezi stromy. Vůz byl nárazem zcela zdemolován. Z vozu vylétl motor i tachometr. Na něm zůstala zaseknutá ručička na rychlosti 250 kilometrů za hodinu. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám