Hlavní obsah

Muž, jenž v Praze srazil dva lidi a ujel, neuspěl s dovoláním

Nejvyšší soud odmítl dovolání Václava Soudského, jenž podle pravomocného verdiktu v Praze srazil dva lidi a ujel. Dostal dvouletý trest vězení s podmínečným odkladem na čtyři roky. Výsledek dovolacího řízení sdělila Markéta Puci, mluvčí Městského soudu v Praze, který případ řešil jako první instance.

Foto: Novinky

Václav Soudský u soudu v květnu 2016.

Článek

Nejvyšší soud zatím odůvodnění nezveřejnil. Soudskému jako poslední mimořádný opravný prostředek zbývá ústavní stížnost.

Nehoda se stala v prosinci 2014 na Smíchově. Soudského nejprve Městský soud v Praze osvobodil kvůli nedostatku důkazů a dal mu jen pokutu za řízení pod vlivem alkoholu. Podle odvolacího Vrchního soudu v Praze je však Soudského vina jednoznačně prokázána.

Jsme rádi, že to tak dopadlo, řekla sražená žena k rozsudkuVideo: Novinky

Za pokus o těžké ublížení na zdraví hrozil muži až dvanáctiletý trest. Odvolací senát uložil jen podmínku zejména proto, že nehoda neměla nevratné následky. Soudský si vyslechl také pětiletý zákaz řízení.

Soudský podle verdiktu v prosinci 2014 nejprve popíjel na firemním večírku. Podle výpovědí svědků se při odjezdu pohádal se skupinkou chodců na křižovatce ulice Zborovská a náměstí 14. října. Poté podle obžaloby zacouval a rychle se rozjel směrem k přechodu. Přitom srazil pár, který chtěl přejít silnici. Sraženým lidem nepomohl a od nehody ujel, muž i žena skončili v nemocnici s těžkými zraněními.

Soudský vinu popíral, v minulosti řekl, že si z večera nic nepamatuje, nicméně že na místě v době nehody vůbec nebyl. Podle vrchního soudu je ale nepravděpodobné, že by se na místě nehody nacházel ve stejný čas automobil stejného typu, jako měl obžalovaný.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám