Hlavní obsah

Prodavačka chtěla zastavit prchajícího zloděje, ten ji srazil pěstí

– Praha
Novinky, hlk

Policie hledá muže, který se v polovině března pokusil v jedné prodejně v centru Prahy ukrást několik parfémů. Vážně při tom zranil prodavačku, která se ho pokusila při útěku zastavit. V úterý o tom informoval mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

BEZ KOMENTÁŘE: Napadení prodavačky zachytila kameraVideo: Policie ČR

 
Článek

K incidentu došlo 19. března kolem půl jedenácté dopoledne v jednom z obchodů v Rytířské ulici. Pachatel se pokusil ukrást několik parfémů, zpozoroval ho však personál obchodu, který se ho následně pokusil zastavit, když se dal muž na útěk.

Ze záběrů bezpečnostních kamer je patrné, že se pachatel ve dveřích obchodu zastavil a prodavačku, která se ho vydala pronásledovat, srazil ranou pěstí k zemi. O totéž se pokusil i u její kolegyně, kterou však naštěstí nezasáhl.

„Paradoxní je, že při tomto ataku mu vypadly ukradené parfémy z kapsy na podlahu prodejny,“ řekl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Foto: Policie ČR

Muž, který se pokusil ukrást parfémy a napadl prodavačku

Přesto, že obchodu nakonec nevznikla žádná škoda, hrozí pachateli až tři roky vězení. Policie ho podezírá z trestných činů krádeže, výtržnictví a ublížení na zdraví. „Napadená prodavačka totiž skončila s vážným zraněním v oblasti hlavy na několik dní v nemocnici a posléze v domácím léčení,“ dodal Hulan.

„Pokud někdo muže na zmiňovaných záběrech poznáváte, znáte jeho identitu, nebo místo jeho pobytu či pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158,“ žádá policie o pomoc širokou veřejnost.

Reklama

Výběr článků

Načítám