Hlavní obsah

Útočnice z Anděla přiznala, že týrala psy a chtěla jíst lidské vnitřnosti. IQ má pod průměrem

Novinky, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Začalo to týráním zvířat, pokračovalo touhou sníst osmažená ženská játra a skončilo smrtícím útokem v supermarketu. U Michelle Sudků (33), která loni v létě napadla v obchodním centru na pražském Andělu náhodnou zákaznici a dvěma ranami nožem ji zabila, se podle jejích vlastních slov projevovaly agresivní tendence už od dětství.

Vyjádření advokáta a soudního znalceVideo: Novinky

 
Článek

Sudků, která podle svých slov působila dvanáct let jako zdravotní sestra, naposledy pracovala v chráněné dílně. „Byla jsem agresivní, docela často jsem pila pivo, asi pět až deset denně. Do práce jsem chodila střízlivá, vždycky na čas. Nebyl se mnou problém v práci,“ řekla soudu. Jedním dechem ovšem dodala: „Ve zdravotnictví jsem byla agresivní na pacienty, hlavně na starší.“

Nepříčetná nebyla, řekla k obžalobě státní zástupkyněVideo: Novinky

V roce 2013 se rozhodla podstoupit přeměnu z ženy na muže. „Od čtyř let se cítím být mužem,“ vysvětlila. „Během přeměny se u mě objevily sadistické myšlenky ve formě, že bych uškrtila nějakou ženu. Týkalo se to hlavně jedné sestry z motolské onkologie. Chtěla jsem jí vyjmout játra, osmažit si je na kmínu a sníst,“ uvedla Sudků s tím, že když to řekla lékařům v motolské nemocnici, kde tehdy pracovala, prý se nad tím „podivili“. Obžalovaná nakonec skončila v psychiatrické léčebně v Bohnicích.

Přeměnu pohlaví ukončila. „Přeměna se nepodařila, ukončila se hormonální terapie. Mužský úd by mi nepřišili, abych neznásilňovala, protože jsem sexuální deviant, a vaječníky by mi neodoperovali kvůli vápníku. Cítím se jako muž v ženském těle,“ dodala.

Foto: Novinky

Michelle Sudků u soudu

Sudků podle svých slov měla násilnické sklony už od mala. „V dětství jsem týrala zvířata a psy, znásilňovala jsem psy, sahala jsem jim na penisy,“ prohlásila.

Znalci: Nepříčetná nebyla

Během útoku v supermarketu měla podle znalců z oboru psychologie a psychiatrie částečně snížené ovládací schopnosti, rozpoznávací byly zachované, čili si byla vědoma svého jednání a nebyla nepříčetná. „Určitě se jí nezatmělo před očima, když si vybírala zbraň. Zatmělo se jí v okamžiku, kdy spustila agresi,“ uvedl soudní znalec Karel Netík.

Vražedkyně z Anděla před soudemVideo: Novinky

K samotnému útoku znalci uvedli, že Sudků byla frustrovaná a její zlost byla daná tím, že byla propuštěna z bohnické léčebny. Sudků má podle znalců podprůměrný intelekt, IQ má podle nich 84. Sama Sudků tvrdí, že má inteligenční kvocient ještě nižší. „Nedošlo mi to. Mám IQ 74, jsem hloupej člověk,“ konstatovala Sudků.

Sudků může za vraždu a předchozí pokus o ni dostat až dvacet let vězení, případně i doživotní trest. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám