Hlavní obsah

Policie provedla razii ve věznici Bytíz, dealeři tam pašovali drogy

Novinky, kčt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příbram

Ve věznici Bytíz nedaleko Příbrami provedla policie s vězeňskou službou v pondělí razii kvůli drogovým dealerům, kteří návykové látky vězňům předávali při jejich venkovních pracích. Sedmnácti obviněným osobám hrozí až deset let odnětí svobody.

BEZ KOMENTÁŘE: Razie ve věznici BytízVideo: Policie ČR

 
Článek

Pašování drog řídili dva hlavní organizátoři z řad vězňů, kteří přes mobilní telefon úkolovali ostatní členy skupiny. Lidé na svobodě předávali omamné látky na venkovním pracovišti vězňům, kteří je poté přenášeli do prostor věznice a distribuovali je mezi ostatní trestance. Do věznice se během pár měsíců snažili dostat nejméně 1200 tablet léků a také marihuanu.

Foto: Policie ČR

Drogy ve věznicí Bytíz

Do rozsáhlé razie se zapojilo 130 policistů včetně pořádkové jednotky a také nejméně stovka zaměstnanců vězeňské služby, pomáhali i psovodi. Policie také provedla čtyři domovní prohlídky a dvě prohlídky jiných prostor, při nichž nalezla léčiva a také mobilní telefon, kterým se obvinění na předávání drog domlouvali.

Foto: Policie ČR

Drogy ve věznicí Bytíz

„Sedmnáct pašeráků včetně pěti žen si v úterý vyslechlo obvinění ze zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, dále z přečinu šíření toxikomanie a maření výkonu úředního rozhodnutí. V případě odsouzení jim hrozí až deset let za mřížemi,” sdělila mluvčí příbramské policie Monika Schindlová.

Výběr článků

Načítám