Hlavní obsah

Při požáru paneláku v Jirkově zemřeli dva lidé

• Aktualizováno

Dva lidé v sobotu v podvečer zemřeli při požáru v panelovém domě v Jirkově na Chomutovsku. Dalších sedm osob ošetřili záchranáři, neboť se nadýchaly kouře. Kolem 100 lidí muselo být evakuováno ze svých domovů. O požáru informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje Lukáš Marvan a policejní mluvčí Alena Bartošová.

Foto: Barbora Silná, Právo

Ilustrační foto

Článek

Požár v panelovém domě v ulici Na Borku byl na operační středisko nahlášen kolem 18:25 jako požár výtahu. V době příjezdu hasičů však už z bytu v pátém patře šlehaly plameny.

„Požár už se podařilo lokalizovat, našli jsme tam ale dvě mrtvé osoby,” řekl velitel zásahu.

Podle Bartošové šlo o dva muže. Co bylo příčinou neštěstí, hasiči a policie zjišťují. Jednou z možných příčin, o nichž se mluví, je výbuch.

„V neděli se tam vrátí vyšetřovatelé, aby místo ohledali,” doplnila policejní mluvčí. Pak podle ní bude pravděpodobně i odhad způsobených škod.

Obec nabídla náhradní ubytování

Evakuovaným obyvatelům nabídlo město náhradní ubytování. „Zatím ale nemám informace, že by toho někdo využil,” řekl starosta Radek Štejnar (ČSSD). V podobných případech podle něho většinou postižení využívají raději pomoci rodiny nebo přátel.

„Ubytování pro ně ale máme pro případ potřeby zajištěné,” ujistil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám