Hlavní obsah

Při srážce kamiónu a auta na Náchodsku zemřeli dva lidé

Právo, ČTK,
Hradec Králové
Aktualizováno

Při srážce osobního auta a kamiónu na silnici I/33 u obce Semonice na Náchodsku zemřeli v pondělí večer dva lidé, další je vážně zraněný. Hlavní silniční tah na Polsko byl uzavřený, řekla mluvčí náchodské policie Eva Prachařová.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Tragická nehoda u Semonic nedaleko Jaroměře.

Článek

Dopravní nehoda se stala z dosud nezjištěných příčin, podle prvotních informací jsou všichni čtyři účastníci nehody cizinci.

Po nehodě zůstali v osobním autě zaklínění tři lidé. „Dva spolujezdci ve vozidle utrpěli zranění neslučitelná se životem. Hasiči pomocí speciálního hydraulického nářadí vyprostili těžce zraněného řidiče, kterého předali do péče záchranné služby,” uvedla mluvčí krajských hasičů Martina Žahourková.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Tragická nehoda u Semonic nedaleko Jaroměře.

„V rámci prvotního třídění zraněných zdravotníci zjistili, že dva mladí muži při střetu utrpěli mnohočetná poranění neslučitelná se životem a zasahující lékaři museli konstatovat jejich úmrtí,“ potvrdil smutnou zprávu mluvčí záchranky Ivo Novák.

Třetí z cestujících utrpěl vícečetná těžká zranění a z vraku jej museli vyprostit hasiči. „Ještě v průběhu vyprošťování zdravotníci zraněnému podali potřebné léky proti bolesti a následně jej uvedli do umělého spánku. Po zajištění dýchacích cest byl muž napojen na přístroj pro umělou plicní ventilaci,“ dodal Novák s tím, že muž putoval do královéhradecké nemocnice.

Řidič polského kamiónu vyvázl ze srážky bez zranění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám