Hlavní obsah

Golf vybržďoval padesátitunový náklaďák, řidič si vše natočil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skoro padesátitunové nákladní auto měl vybržďovat řidič osobního vozidla na kruhovém objezdu ve Velké Dobré na Kladensku. Toto nebezpečné chování prý pokračovalo ještě několik kilometrů. Řidič nákladního auta si ale vše natočil a podle televize Prima zvažuje, že na mladíka podá trestní oznámení.

Auto mělo na Kladensku vybržďovat nákladní vůzVideo: Prima FTV

 
Článek

„Vjel jsem na kruháč, na kruháči nikdo nebyl, když jsem vyjížděl, tak slyším troubení, kouknu do zpětného zrcátka, vlek jsem měl ještě na kruháči a vidím golfa, jak na mě troubí,“ řekl řidič nákladního vozu televizi Prima, které poskytl nahrané video. Není jasné, jak stará nahrávka je. Podle televize činila hmotnost kamiónu téměř padesát tun.

„Kluk mě předjel, ukazoval mi prostředníček, po chvilce hodil výstražný, jel pomalu, já jsem se ho snažil předjet, kluk mi tam vjel na prostředek a nechtěl mě pustit,“ popsal řidič.

Svým chováním mladík ohrožoval nejen řidiče nákladního auta a další účastníky provozu, ale především sám sebe. „Ono ubrzdit takový kolos není žádná legrace,” upozornil šofér.

Řidič auta s vybržďováním začal údajně proto, že nákladní auto vjelo na kruhový objezd příliš pomalu. Po několika kilometrech naštěstí šofér vychladl a v Kladně na křižovatce odbočil. Řidič nákladního auta zvažuje podání trestního oznámení.

K vybržďování dochází častěji

Policie se od úterý zabývá jiným případem vybržďování, mezi dvěma osobními auty. K incidentu došlo v úterý na dálnici D1 ve směru na Brno v úseku přibližně mezi 34. a 112. kilometrem mezi tři čtvrtě na dvanáct a půl jednou odpoledne.

Přestože policie zná identitu obou řidičů, není jasné, kdo za něj může. Oba řidiči totiž tvrdí něco jiného. Proto nyní policie žádá o spolupráci všechny projíždějící řidiče, kteří mohli incident sledovat anebo ho nahrát na záznamové zařízení a kteří by k případu mohli přinést jakékoliv informace.

„Možná si všimli nestandardního jednání mezi řidiči vozů továrních značek Land Rover zelené metalické barvy s českou mezinárodní poznávací značkou a Opel Zafira stříbrné barvy s maďarskou mezinárodní poznávací značkou,” popisuje vozidla řidičů mluvčí Eva Stulíková.

„Případná svědectví přijmou policisté dálničního oddělení Bernartice na telefonu 974 861 868 anebo operátoři na lince 158. Za pomoc a spolupráci děkujeme,” dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám