Hlavní obsah

Zloděj na Olomoucku odcizil motor z veteránu z 19. století

Právo, mhr

Kriminalisté pátrají po zloději, který z domu v jedné malé obci u Litovle na Olomoucku odcizil motor z historického motocyklu značky Laurin a Klement, vyrobený v 19. století. Ke krádeži došlo v průběhu pondělí, policie o ní informovala ve středu a požádala veřejnost o pomoc při pátrání po pachateli.

Foto: Profimedia.cz

Motocykl značky Laurin a Klement z roku 1902

Článek

„Zloděj se do rodinného domu dostal po poškození dveří a z jedné místnosti odcizil motor motocyklu značky Laurin a Klement, v. č. 4288, rok výroby 1888. Majiteli tak způsobil škodu, která byla předběžně vyčíslena na 200 tisíc korun,“ řekla Právu policejní mluvčí Irena Urbánková.

Na dveřích podle ní vznikla další škoda, za 4500 korun. Policisté podle mluvčí na případu pracují a po pachateli i odcizeném motoru pátrají.

Foto: Policie ČR

Odcizený motor motocyklu značky Laurin a Klement

„Pokud by někdo z občanů disponoval jakýmikoliv informacemi k odcizenému motoru nebo k osobě, která se krádeže dopustila, žádáme, aby neprodleně kontaktoval policisty obvodního oddělení Litovel buď osobně, nebo telefonicky na tel. č. 974 766 751, případně kdykoliv prostřednictvím bezplatné telefonní linky 158,“ dodala Urbánková.

Policisté případ šetří jako trestné činy krádeže a porušování domovní svobody. Pachateli v případě jeho dopadení hrozí až pět let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám