Hlavní obsah

Vrchní soud potvrdil pět let mužům, kteří dali osmnáctileté dívce extázi

– Olomouc
Právo, Petr Marek

Na pět let za mříže poslal v úterý Vrchní soud (VS) v Olomouci dva mladíky z Frýdku-Místku za to, že dali předloni v dubnu tehdy osmnáctileté dívce drogu extázi v modifikované a mnohem silnější variantě. Dívka málem zemřela. Potvrdil tak verdikt Krajského soudu v Ostravě z loňského 15. června, proti kterému se obžalovaní odvolali.

BEZ KOMENTÁŘE: Soud s muži, kteří dívce podali extáziVideo: Petr Marek, Právo

 
Článek

Vše se odehrálo 4. dubna 2015. Mladá žena po užití drogy v jednom z frýdecko-místeckých klubů zkolabovala. Začaly jí selhávat orgány. Nezemřela jen díky včasné lékařské pomoci. Dvaadvacetiletý Jan Prorok dívce drogu prodal. O dva roky starší Pavel Sekanina mu ji dodal.

Mladíkům původně hrozilo až dvanáct let. „Mírnější, ale ani přísnější trest však na místě nebyl. Krajský soud správně použil jeho mimořádné snížení pod spodní hranicí zákonné sazby, která je v tomto případě osm až dvanáct rok, když zohlednil spoluzavinění poškozené. Ta totiž nebyla obětí, neboť drogu sama aktivně prostřednictvím sociálních sítí sháněla,“ vysvětlil Právu mluvčí olomouckého VS Vladimír Lichnovský.

Foto: Petr Marek, Právo

Jan Prorok a Pavel Sekanina u olomouckého vrchního soudu

Prokopovi se dívka líbila, a proto jí chtěl vyhovět. Od Sekaniny sehnal 4,5 tablety extáze a čtyři z nich prodal dívce, která minimálně jednu užila.

Krátce nato začala mít dívka problémy. Obžalovaní ji proto vodili po parku a dávali jí pít. Chtěli zavolat i záchrannou službu, což ale dívka odmítla, protože se bála ostudy. Její stav se však zhoršoval a nakonec zkolabovala v klubu na toaletách.

Reklama

Výběr článků

Načítám