Hlavní obsah

Devět dnů marného pátrání po nezvěstné Míše: pomáhá i psycholog

Právo, koc

Kriminalisté nepolevují v pátrání po dvanáctileté Míše Muzikářové z Ústí nad Labem. Jejich snaha je zatím bezvýsledná, ani devět dnů po jejím zmizení nemají ponětí, kde se dívka nachází. Ve speciálním týmu, který dívku hledá, je zapojen psycholog.

Foto: Policie ČR, Policie ČR

Pohřešovaná dvanáctiletá Michaela Patricie Muzikářová (na nejaktuálnější archivní fotografii) z Ústí nad Labem.

Článek

Na pátrání po dvanáctileté školačce pracuje speciální tým krajských kriminalistů, který čítá dvě desítky lidí. „Do současné doby jsme na linku 158 přijali na stovku poznatků od veřejnosti. Mezi těmito poznatky jsou opět poznatky i od různých senzibilů a médií," řekla Právu krajská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

V týmu pracuje i policejní psycholog, který je v úzkém kontaktu s třídním učitelem pohřešované dívky. „Psycholog v souvislosti s tímto případem poskytoval skupinovou krizovou intervenci jejím spolužákům a rovněž pracoval i s jejich rodiči. Snažil se jim vysvětlit, co se v tuto chvíli děje, jak postupovat či se případně chovat v této pro ně tíživé situaci,“ řekla mluvčí.

Kategorie Dítě v ohrožení

Policie už dříve sdělila, že dívka zmizela pravděpodobně 11. ledna, kdy nepřišla do školy. Její matka nahlásila pohřešování tentýž den vpodvečer. Kolem páté hodiny ráno odcházela do práce, dívku ale nekontrolovala. Dívčin telefon byl naposledy aktivní 10. ledna večer.

Policie vyhlásila pátrání po dívce v kategorii Dítě v ohrožení, což je Národní koordinační mechanismus pátrání po pohřešovaných dětech. Funguje jako systém včasného varování v případech, kdy může být v ohrožení život nebo zdraví pohřešovaného dítěte.

Jeho cílem je především zrychlit pátrání a předávání informací. Pátrání po dívce běží nejen v Česku, ale i v zahraničí.

Michaela Patricia Muzikářová je asi 155 až 160 centimetrů vysoká, hubené postavy. Má lehce zvlněné hnědé vlasy na ramena, má šedé oči a nosí brýle s fialovými obroučkami. V době odchodu z domova na sobě pravděpodobně měla prošívaný kabát ke kolenům a tmavé kozačky s bílou kožešinkou. S sebou měla růžový školní batoh značky Nike.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám