Hlavní obsah

Kamera zachytila nehodu zdrogovaného řidiče, který v Jičíně ujížděl policistům

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jičín

Před policejní hlídkou v Jičíně ujížděl v sobotu zdrogovaný řidič volkswagenu. Krátkou honičku ukončil až náraz ujíždějícího vozu do lampy veřejného osvětlení.

Zdrogovaný řidič naboural v Jičíně do lampyVideo: Policie ČR

 
Článek

Řidiče golfu chtěla před desátou hodinou večer zastavit policejní hlídka v jičínské ulici M. Koněva. Řidič však nerespektoval výzvy k zastavení a začal policistům zběsile ujíždět.

„Při průjezdu kruhovou křižovatkou dostal zřejmě vlivem nepřiměřené rychlosti jízdy smyk, který nevyrovnal, a na výjezdu do ulice Na Tobolce narazil do sloupu veřejného osvětlení. V té chvíli pochopil, že jeho jízda skončila,“ uvedla policejní mluvčí Hana Klečalová.

Policisté následně zjistili, že se jedná o pětadvacetiletého mladíka, který má až do roku 2020 vysloven platný zákaz řízení a který je navíc pod vlivem drog.

„Řidič si následně vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí až dva roky vězení,” doplnila mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám