Hlavní obsah

Dřevorubce na Frýdecko-Místecku smrtelně zranil padající strom

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Horní Sklenov

U tragické události zasahovali v sobotu po poledni záchranáři nedaleko obce Horní Sklenov na Frýdecko-Místecku. Dvaačtyřicetiletého muže zde zasáhl padající strom. Ani přes úsilí záchranářů se ho nepodařilo zachránit.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Operátorům záchranné služby byl před třináctou hodinou nahlášen pád stromu na člověka v lese a vážné zranění. Na místo ihned odstartovala posádka letecké záchranné služby z Ostravy a vyslán byl rovněž pozemní tým rychlé zdravotnické pomoci z Kopřivnice,“ uvedl mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Dvaačtyřicetiletý muž byl při práci v lese zasažen částí padajícího stromu. Poté zůstal v bezvědomí. „V době příjezdu posádek již selhávalo i dýchání a srdeční činnost pacienta. Záchranáři zahájili resuscitační péči za použití přístrojové techniky a léků, která se však ukázala jako marná. Postižený utrpěl závažná poranění hlavy, kterým i přes intenzivní pomoc na místě podlehl,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám