Hlavní obsah

Horská služba hledala ztracený manželský pár

Právo, ch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manželský pár, který si v sobotu odpoledne vyrazil na běžkách do okolí Zadova a nedorazil na smluvené místo srazu, hledali horští záchranáři. Jak Právu řekl náčelník Horské služby oblasti Šumava Michal Janďura, vydali se na túru s tím, že jejich syn zatím bude jezdit na zadovských sjezdových tratích.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Příslušníci horské služby při pátrání (ilustrační foto)

Článek

Dali si sraz ve čtyři odpoledne, a když rodiče nedojeli, syn volal otci na mobil. Ten mu sdělil, že už přejeli Pláně a co nevidět do Zadova dorazí. Syn se jich ale nedočkal a následně už otec mobil nebral. Před šestou večer proto požádal o pomoc horskou službu.

„Začali jsme prohledávat okolí, neboť podle synových údajů by měli snad být nedaleko. Telefon skutečně vyzváněl marně, takže jsme projeli všechny možné přístupové cesty od Plání. Když ani v půl sedmé večer nebyli manželé k nalezení, povolali jsme do pátrací akce dalších pět kolegů a pohřešování obou běžkařů také nahlásili Policii ČR,“ uvedl zasahující člen horské služby Václav Kouba.

Ztracená dvojice se nakonec sama hlásila po dlouhém bloudění kolem sedmé z restaurace asi kilometr nad Zadovem.

„Celá událost skončila šťastně, ale vzhledem k mrazivému počasí mohlo dojít k tragédii. V sobotu ráno jsme na centrální Šumavě naměřili 24 stupňů pod nulou,“ komentoval večerní pátrání Janďura.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám