Hlavní obsah

Ve Zlíně se mladík přiotrávil v koupelně

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

V nemocnici skončil v sobotu odpoledne ve Zlíně mladý muž poté, co se přiotrávil v koupelně oxidem uhelnatým. Právo o tom informoval mluvčí hasičů Zlínského kraje Libor Netopil.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

K intoxikaci podle něj došlo okolo poledne v jednom z tzv. půldomků na Zahradnické ulici. „V době příjezdu hasičů už na místě zasahovala posádka zdravotnické záchranné služby, která měla zraněnou osobu ve své péči. Tu následně záchranáři transportovali k dalšímu ošetření do nemocnice,“ uvedl mluvčí.

V koupelně byl podle něj umístěn plynový kotel. „Ten byl podle všech zjištění původcem celé události,“ konstatoval Netopil. Velitel jednotky hasičů, která na místě zasahovala, doporučil podle něj majitelům provedení kontroly a revize plynového spotřebiče.

„Tato událost znovu potvrdila nebezpečí, které hrozí při závadách nebo špatných provozních parametrech plynových zařízení, kdy dojde vlivem nedokonalého spalování k tvorbě a šíření oxidu uhelnatého,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám