Hlavní obsah

Další auto uvázlo mezi závorami. Pak kolem projelo pendolino

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uhersko

Výstražná světla, zvuk ani závory některým řidičům nezabrání porušovat předpisy u železničních přejezdů. Dopravní policie v těchto dnech řeší hned několik případů, kdy auto vjelo na železniční přejezdy, když nesmělo, čímž řidič ohrozil sebe i cestující ve vlaku. Za takové jednání může hrozit až dvouletý trest vězení, upozorňují policisté.

BEZ KOMENTÁŘE: Uvízlé auto minulo pendolino o několik metrůVideo: Policie ČR

 
Článek

Jeden z těchto případů zachycuje video z přejezdu u obce Uhersko na Pardubicku. Na přejezdu trvá přibližně 30 sekund od začátku výstražného světelného znamení, než začnou padat závory dolů.

Řidič však zřejmě na znamení nedbal a rozhodl se projet. Hned jak vjel na koleje, začaly za ním závory klesat.

„Jak je patrné, začal zmatkovat, couval, poté přejel dopředu na druhou stranu přejezdu, vystoupil z vozidla a snažil se závoru manuálně zvednout. Okamžitě naskakoval do auta, ale v ten moment závora znovu spadla. Toto opakoval podruhé, ale to už za ním pravděpodobně rychlostí 160 kilometrů za hodinu projela vlaková souprava pendolino,“ popsala případ policejní mluvčí Eva Maturová.

Řidič tak měl obrovské štěstí, že svým vozidlem nezasahoval do koleje, ve které vlak projížděl.

Není v tom sám

Tento případ prý není jediný, který monitorovací zařízení u tohoto pětikolejného přejezdu zaznamenalo. Policie uvedla, že se zabývá „hned několika případy”.

„Tento přejezd je vybaven systémem, který protiprávní jednání zaznamená,” uvedla Maturová s tím, že záznam pak Správa železniční a dopravní cesty předá „k dalšímu opatření“.

Že řidiči na přejezdech riskují, dokazuje i případ, který se odehrál na začátku prosince na Blanensku. I tam zůstalo auto mezi závorami a i tam jen se štěstím nedošlo ke srážce s vlakem. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Dodávka uvízla na přejezdu, kolem projel rychlíkVideo: Policie ČR

Policie apeluje na řidiče, aby byli před každým přejezdem opatrní a dbali na dopravní značení.

„Ve chvíli, kdy dojde k porušení pravidel silničního provozu, může být takovéto jednání vyhodnoceno i jako podezření z přečinu obecného ohrožení z nedbalosti, za který první odstavec ukládá možnost uložení až dvouletého trestu odnětí svobody,“ dodala Maturová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám