Hlavní obsah

Šestnáctileté dívce dupal po hlavě před policejním prezidiem, dostal 2,5 roku vězení

Novinky, ok, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Obvodní soud pro Prahu 7 poslal na 2,5 roku za mříže Jakuba Boho, který spolu se dvěma kumpány Petrem Goralem a Lukášem Molkem brutálně napadli a oloupili mladistvou dívku před policejním prezidiem. Útok letos v květnu zaznamenaly kamery. Zbylí dva mladíci odešli od soudu s podmínkou.

Obžalovaní u soudu. Archivní videoVideo: Novinky

 
Článek

O rozsudku, který padl v úterý, informoval server idnes.cz, podle kterého je verdikt nepravomocný. Goral dostal dvouletou podmínku se zkušební dobou 2,5 roku. Molk stejný trest, ale lhůtu o půl roku delší.

K brutálnímu napadení došlo letos v květnu přímo před policejním prezidiem. Před budovu dorazila sedmičlenná skupinka, kterou tvořilo pět mladíků a dvě dívky. Nejprve se usadili před vchodem a povídali si, během chvilky se ale situace vyhrotila.

Důvodem napadení nebyly peníze, ale chování poškozené.
obžalovaný Boho

Podle obžaloby si mladíci kupovali od dívky pervitin. Ten ale údajně neodpovídal Bohově představě o kvalitě nebo množství. Chvíli se s mladičkou dealerkou dohadoval, nakonec ji ale stáhl za vlasy ze zídky, na které seděla, s Goralem ji prohledávali a vzali jí peníze (podle obžaloby padesát korun). Boho dívce během toho dupl na hlavu.

Přihlásili se sami

Po asi patnácti vteřinách mladíci zahlédli policisty, jak k nim běží, a dali se na útěk. Ten se jim sice podařil, po čtrnácti dnech se nicméně sami přihlásili na policii.

Obžalovaní útok nepopírali a tvrdili, že dívka jim dlužila peníze. Goral tvrdil, že půjčil dívce 300 korun na pervitin. Boho jí měl údajně půjčit 1800, které měla záhy splatit, místo peněz mu však nabídla pervitin.

BEZ KOMENTÁŘE: Brutální napadení dívky v PrazeVideo: Policie ČR

„Důvodem napadení nebyly peníze, ale chování poškozené. Říkala, že jsem blbeček, že tady mám pervitin a ať si ho jdu někam prodat,“ prohlásil v říjnu před soudem Boho. To prý ale nechtěl, a proto dívku napadl.

Následně se omluvil. „Bouchnul jsem, omlouvám se. Pamatuju si, že jsem ji shodil z té zídky, pak si ale nic moc nepamatuju,“ pokračoval dále obžalovaný s odkazem na předchozí popíjení a kouření marihuany. Soud mu tedy záznam z kamer přehrál. „Chtěl bych se omluvit, teď když to vidím. Co k tomu dodat? Omlouvám se,“ kál se Boho.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám