Hlavní obsah

V Havlíčkově Brodě vykolejil vlak s nákladem nových aut

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava
Aktualizováno

V místě zaústění trati z Jihlavy do havlíčkobrodské stanice vykolejila v noci na pátek lokomotiva nákladního vlaku. Spolu s ní skončilo mimo kolej i pět vozů soupravy, naložené novými automobily. Nehoda zastavila provoz na trati na řadu hodin.

Foto: Drážní inspekce

Vykolejil vlak s automobily

Článek

„Ve 23.22 hodin v Havlíčkově Brodě vykolejil nákladní vlak jedoucí ze směru od Brna na Kolín. Vlak převážel osobní automobily. K vykolejení lokomotivy a dalších pěti vozů došlo na výhybce č. 13 na havlíčkobrodském vlakovém nádraží,“ uvedl mluvčí drážní inspekce Martin Drápal.

Nehoda v této části stanice zablokovala možnost vjíždět do nádraží s vlaky od Jihlavy. Osobní doprava v tomto směru tak musela být zastavena a odřeknuté spoje nahradily České dráhy autobusy. Kromě několika osobních vlaků na to doplatil i rychlík z Jihlavy do Prahy.

Foto: Drážní inspekce

Vykolejil vlak s automobily

Na tahu do Brna zůstala k dispozici nehodou nedotčená druhá kolej dvojkolejné trati, ze které musela ale nejprve zmizet zadní část nákladního vlaku. Vlaky do Brna se podle mluvčí SŽDC Kateřiny Šubové rozjely v pátek kolem druhé hodiny.

„Na místě nehody byla prozatím škoda odhadnuta na 1,4 miliónů korun, z toho milión činí škoda na trati, na čtyři sta tisíc je vyčísleno poškození lokomotivy a vozů,“ dodal mluvčí Drápal. Nejedná se ale o konečnou částku, zatím není vyčíslena škoda na převáženém nákladu. Příčina nehody je předmětem dalšího šetření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám