Hlavní obsah

Kokain zapil alkoholem, pak v centru Prahy naboural deset aut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Deset aut zaparkovaných v Masné ulici v centru Prahy naboural v noci na úterý pětadvacetiletý muž, který byl podle policie pod vlivem alkoholu a drog. Způsobenou škodu policisté předběžně vyčíslili na téměř 150 tisíc korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Zadržený zdrogovaný řidičVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté vyjížděli do Masné ulice krátce po čtvrté hodině ranní na základě oznámení na linku 158. Policejní hlídka v ulici poté nalezla stojící nastartovaný Volkswagen Golf, který byl nabouraný a za jehož volantem byl muž, který byl pod vlivem alkoholu.

Řidič se k tomu podle mluvčí policistům sám přiznal a také sdělil, že cestou naboural několik aut. Provedenými zkouškami policisté následně zjistili u muže téměř dvě promile alkoholu v dechu a přítomnost kokainu v těle.

Spolupracuje a lituje

„Počet poškozených vozidel a způsobená škoda přitom v tuto chvíli nemusí být konečná. Závěrem nutno zmínit, že muž s policisty od počátku spolupracuje a svého jednání lituje,” konstatovala policejní mluvčí Iveta Martínková.

Policisté muži odebrali řidičský průkaz a podezřívají ho z ohrožení pod vlivem návykové látky. Za to mu v případě odsouzení hrozí až tři roky vězení.

Podobný případ řešili policisté v dubnu na Vinohradech, kde bývalý policejní pedagog a důstojník Karel Kadlec postupně narážel do vozů, které stály podél silnice. Naboural jich 29.

Kadlecovi poté bylo zjištěno 1,31 promile alkoholu, který před jízdou zřejmě kombinoval s léky. Škoda na havarovaných vozech byla vyčíslena na více než dva milióny korun. [celá zpráva]

Svědkyně natočila nehodu, při které řidič postupně naboural dvě desítky aut. Archivní videoVideo: Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám