Hlavní obsah

Kriminalisté vyšetřují smrt seniorky na Českolipsku

Právo, mip

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Lípa

Smrt šestašedesátileté ženy, jež byla nalezena v sobotu v Kravařích na Českolipsku, prověřují krajští kriminalisté. Podle informací Práva podezřívají kriminalisté z účasti na úmrtí ženy jejího zetě. Policisté to ale zatím nechtějí potvrdit.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V tuto chvíli provádějí kriminalisté důležité úkony trestního řízení a z uvedených důvodů nemůžeme k případu zatím sdělit další bližší informace,“ informovala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

„Kriminalisté zjišťují okolnosti a příčiny smrti nalezené ženy. Zároveň nařídili provedení pitvy. Její výsledky budou důležité pro posouzení celého případu,“ dodala mluvčí.

Žili netradičně

Podle starosty Kravař v Čechách Víta Vomáčky událost vzbudila v obci velký rozruch. „Jsme z toho překvapeni. Byla to zvláštní rodina, jako úřad jsme s nimi nikdy neměli problémy, neřešili jsme žádné přestupky, na druhou stranu tu zaznívaly hlasy, že jejich dům připomíná skladiště. Žili zvláštním způsobem,“ řekl Právu starosta.

Zeť mrtvé ženy byl podle něj nezaměstnaný. „Neustále se pohyboval po Kravařích, ale od soboty o něm nemáme informace. Domnívám se proto, že ho policisté zadrželi,“ řekl Vomáčka. „Působil jako nenásilný typ, spíše zaráželo, že se kamarádil s takovými zvláštními lidmi. A obec s ním nikdy žádný problém neřešila,“ dodal starosta.

Krajští kriminalisté na Českolipsku prošetřují ještě jeden případ, a to úmrtí jednapadesátiletého muže a šestadvacetileté ženy. Obě těla byla nalezena před třemi týdny v obci Kvítkov u České Lípy. Ani k tomuto případu policie zatím nesdělila nic bližšího. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám