Hlavní obsah

Za uloupené šály dostali fanoušci Plzně podmínky a zákaz vstupu na stadión

Právo, pab

Podmíněné tresty a dvouletý zákaz vstupu na klubová a reprezentační fotbalová utkání dostala ve čtvrtek u Okresního soudu v Plzni pětice fanoušků zdejšího prvoligového fotbalového klubu FC Viktoria za loňské napadení příznivců soupeře, během kterého jim sebrali klubové šály.

Foto: Novinky/Právo

Ilustrační foto

Článek

Soud se ztotožnil se státní zástupkyní, podle které se čtyři mladiství a 18letý Milan Kubík dopustili loupeže. Verdikt není pravomocný, na místě si podal odvolání jeden z obžalovaných a ostatní si ponechali lhůtu k vyjádření až po obdržení písemného vyhotovení rozsudku.

K incidentu došlo 15. dubna po odehraném zápase, ve kterém domácí fotbalisté v odvetě s Teplicemi prohráli na penalty a ztratili postup do semifinále českého poháru.

Podle spisu pětice obviněných sledovala tři fanoušky hostujícího týmu po odchodu ze stadiónu. U řeky Mže je pak napadli a chtěli po nich klubové vlajky. Jednoho z poškozených odtáhli k jezu, kde se s ním přetahovali o batoh. Z něho pak útočníci sebrali dvě klubové šály a jeden fotbalový dres. „Vyšetřování jsme ukončili letos v dubnu návrhem na podání obžaloby na pět pachatelů pro zvlášť závažný zločin loupeže,“ uvedla Hana Štefflová z plzeňské policie.

Soudkyně upozornila na to, že útočníci si počínali velmi surově a rozhodně nelze jejich jednání považovat za klukovinu.

Reklama

Výběr článků

Načítám