Hlavní obsah

Nakupující jsou nepoučitelní. Žena nechala kabelku na vozíku a přišla o 48 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

Předvánoční shon je v plném proudu a nejoblíbenější období roku začalo i zlodějům. I když policisté neustále upozorňují, aby si lidé nenechávali tašky na nákupních košících, je to marné. Osmapadesátiletá žena ze Vsetína tak ve čtvrtek přišla o 48 tisíc korun.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Žena nakupovala odpoledne v jednom z obchodních center a kabelku měla zavěšenou na vozíku. V jednu chvíli si však všimla, že taška z háčku zmizela.

„Neznámý pachatel si přišel na docela slušnou sumu, neboť v kabelce se kromě osobních dokladů, staršího mobilního telefonu, platební karty a stravenek nacházela hotovost ve výši čtyřicet osm tisíc korun. Celková škoda tedy přesáhla o několik stokorun padesátitisícovou hranici,“ uvedl mluvčí policie Vladislav Malcharczik.

Skutek policisté vyšetřují pro trestné činy krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a pátrají po pachateli.

Jak mluvčí upozornil, zloději velmi rádi využívají shon a nepozornost nakupujících. Obzvlášť by měli být lidé opatrní, když mají s sebou více peněz, a raději by měli volit bezhotovostní platby.

„Pokud jsou to peníze určené k nákupu nějakého dražšího zboží, měli bychom toto zboží koupit jako první a teprve potom se zaměřit na nákup ostatního,“ poradil Malcharczik.

Reklama

Výběr článků

Načítám