Hlavní obsah

Na dálnici D1 hořel autobus

Právo, Novinky, ok, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hořící autobus uzavřel v úterý ráno dálnici D1 ve směru na Prahu. Hasiči požár zlikvidovali během několika minut. Dálnice byla asi hodinu neprůjezdná, nyní auta jezdí levým jízdním pruhem. Podle hasičů bylo v autobuse asi třicet lidí, kteří stihli před plameny utéct.

Foto: HZS Středočeského kraje

Autobus shořel na dálnici D1

Článek

Plameny z autobusu vyšlehly po půl osmé na 44. kilometru dálnice. Řidič stihl zastavit v odstavném pruhu a přivolat hasiče.

Foto: HZS Středočeského kraje

Autobus shořel na dálnici D1

K požáru dorazily dvě dobrovolné a tři profesionální jednotky, které po několika minutách hlásily lokalizaci požáru.

„V autobusu cestovalo asi třicet cizích státních příslušníků, kteří stihli před plameny utéci. Nyní se snažíme zajistit náhradní autobus,“ řekl Novinkám mluvčí hasičů Jaroslav Gabriel. Příčiny požáru bude na místě zjišťovat vyšetřovatel hasičů.

Škodu hasiči vyčíslili zhruba na 650 tisíc korun. Shořel celý autobus Neoplan, nic se z něj nepodařilo zachránit. „Příčinou vzniku požáru je technická závada v motorové části,“ doplnil mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel.

Dálnice byla přibližně hodinu uzavřena. Po deváté hodině byl otevřen levý jízdní pruh. Podle serveru dopravních informací budou komplikace na dálnici trvat do 10:00.

Foto: www.dopravniinfo.cz

Požár autobusu na D1

Další komplikace čekají řidiče na 5. kilometru ve směru do hlavního města, kde bourala čtyři auta. Neprůjezdný je levý jízdní pruh, ale kolony dosahují až 10 kilometrů. Střet se obešel bez zranění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám