Hlavní obsah

Zloděj napadl spící ženu ve vlaku. Na opuštěném nádraží zůstala bez mobilu a bot

Krátký spánek při jízdě vlakem se prodražil 25leté ženě ze středních Čech, která jela z práce domů. Neznámý zloděj jí ukradl kabelku, a když se probudila, dostala pěstí. Pachatele se ještě pokusila zadržet a vyběhla z vlaku bosá, muž však utekl. Policisté pátrají nejen po něm, ale i po lidech, kteří platili její platební kartou.

Foto: Policie ČR

Podezřelí, po kterých policie pátrá.

Článek

Případ se odehrál na konci července na trati Praha - Roudnice nad Labem, mluvčí policie Eva Kropáčová se v úterý obrátila na veřejnost s žádostí o pomoc.

„Při cestě vlakem poškozená usnula a v okamžiku, když ucítila, že jí někdo sahá na kabelku, kterou si položila na zem k noze, postavila se a tašku si chtěla k sobě přitáhnout zpět. V tu chvíli ji však dosud neznámý pachatel udeřil pěstí do obličeje a poté co upadla, tašku odcizil,“ vylíčila Kropáčová.

Svých věcí se však mladá žena nechtěla vzdát, a tak vyběhla na zastávce Nové Ouholice za zlodějem. Toho však už nestihla. Ve stanici zůstala nejen bez peněz a mobilu, ale také bez bot, protože si je na cestu vlakem sundala.

Bosá šla domů

Jak policie dále informovala, žena se vydala po silnici domů, když ji po chvíli zastavil řidič kamiónu, který ji kus svezl. Následně ji až k domovu přivezla rodina s malým dítětem.

Kriminalisté po ohlášení pátrali nejen po pachateli, ale také po mobilu. Ten bylo možné spárovat s jiným mobilem a dohledat na pražských Vinohradech. Měl ho u sebe 38letý muž, který nejprve tvrdil, že ho našel v tramvaji. Nakonec se však přiznal, že ho koupil v centru za 600 korun. Policisté ho proto zadrželi.

„Dalším šetřením se ukázalo, že na odcizené platební karty, které měla poškozená v kabelce, nakupovala dosud neznámá dvojice osob v centru Prahy. Na kamerových záznamech je muž i žena velmi dobře vidět při nákupu ve fast foodu, obchodním domě na Národní,“ uvedla mluvčí policie.

Policie tak pátrá po pachateli a zmíněné dvojici, kterou zatím podezřívá z trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. „V tuto chvíli však nemůžeme ani vyloučit, že mají přímou spojitost se samotnou krádeží ve vlaku a prodejem odcizeného mobilního telefonu,“ konstatovala Kropáčová s tím, že informace přijme linka 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám