Hlavní obsah

Čtveřice surově zbila muže a ženu v baru. Policajti sestříhali záznam, hájili se u soudu

Právo, Michael Polák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Pět až osm let vězení hrozí čtveřici mužů, kteří nebývale brutálním způsobem napadli muže a ženu v baru v České Lípě. Případ rvačky, při níž létaly kopance, pěsti i barové židle a po které zůstali napadení ležet v kalužích krve, začal v pondělí rozplétat Krajský soud v Liberci.

Soud s obžalovanými z napadeníVideo: Jan Švábek, Právo

 
Článek

Ke rvačce došlo v baru Hong Kong na sídlišti Sever v České Lípě v únoru 2014. Poškozená třiačtyřicetiletá žena a její o osm let mladší přítel skončili po útoku s mnohačetnými poraněními v nemocnici.

Obžaloba viní čtyřiačtyřicetiletého Elemíra Dirdu, třicetiletého Petera Dirdu, třiadvacetiletého Davida Dirdu a jedenatřicetiletého Petera Kaleju z úmyslného těžkého ublížení na zdraví a z výtržnictví.

„Poškozeného muže společně drželi obžalovaní v takzvané kravatě a opakovaně ho udeřili pěstí a kopali do hlavy, zezadu ho přetáhli barovou židlí přes hlavu. Ženu napadli opakovanými kopy do obličeje,“ popsal v rámci čtení obžaloby před soudem státní zástupce Radim Kadlček.

Doma jsme předtím vypili pět lahví slivovice, takže jsme byli namol.
obžalovaný

Konflikt zřejmě odstartovala sexuální narážka jednoho z obžalovaných, který měl poškozenou ženu vybídnout k orálnímu sexu. Ta se s tím o chvíli později svěřila svému mladšímu příteli a ten si to s jedním z útočníků šel vyříkat. Druhý ze čtveřice pachatelů pak po něm hodil půllitr a mela začala.

Pili slivovici

Soudkyně Eva Drahotová v pondělí vyslechla všechny čtyři obžalované. Jeden odmítl vypovídat a další tři tvrdí, že si v podstatě nic nepamatují. „Doma jsme předtím vypili pět lahví slivovice, takže jsme byli namol,“ hájil se Peter Kaleja.

Nic si nepamatují ani příbuzní Dirdové. David Dirda sice na policii vypovídal o průběhu rvačky, na přímý dotaz soudkyně, zda viděl některého spoluobžalovaného se prát, ale v pondělí u soudu odpověděl, že ne.

Dostali jsme zprávu, že to policajti na nás sestříhali.
obžalovaný

Soudní přelíčení bude pokračovat v úterý, kdy proběhne výslech poškozených. Velký vliv na rozhodnutí soudu bude mít patrně kamerový záznam z baru. Ačkoliv se před soudem dosud nepouštěl, obžalovaní se proti němu už dopředu ohradili.

„To není tak, jak to bude vidět,“ prohlásil Elemír Dirda. „Dostali jsme zprávu, že to policajti na nás sestříhali,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám