Hlavní obsah

Dopravu na Karlovarsku paralyzuje ledovka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Řidiče v Karlovarském kraji překvapila ve čtvrtek ráno na silnicích ledovka. Ta má na svědomí především v okolí města Karlovy Vary několik nehod, které blokují hlavní tahy. Nehody jsou na dálnici D6, silnici I/6 i I/13 směrem na Ostrov, uvedla krajská policejní mluvčí Kateřina Böhmová.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Ilustrační foto

Článek

Už okolo 6:00 zkomplikovala nehodu na hlavním tahu z Karlových Varů na Prahu nehoda u odbočky na Žlutice. Kamióny stály i v kopci u Herstošic.

"Silnice jsou namrzlé. Směrem na Prahu je doprava paralyzována, stejně jako D6 ve směru z Karlových Varů na Sokolov. I silnice I/13 je poseta nehodami," uvedla policejní mluvčí. Nehody se staly i na dálnici D6 u Arnoltova, na nebezpečí námrazy upozorňují cestáři i na Kraslicku u Jindřichovic, ledovka je i u Nové Role.

Nehody kvůli počasí jsou i na dalších místech Česka. Například na dálnici D6 na 146. kilometru ve směru Cheb - Sokolov komplikuje dopravu nehoda.

Kvůli sněžení se havarovalo u Dolní Olešnice v Královéhradeckém kraji, ve Středočeském kraji a na Olomoucku.

Silnice v horských oblastech Libereckého kraje jsou ráno sjízdné se zvýšenou opatrností. Teploty jsou tam pod nulou a na některých vozovkách nižších třídy je v důsledku nočních přeháněk rozbředlý sníh, vyplývá z informací z dopravního webu.

Auta bourala ve čtvrtek ráno také na dálnici D1 u Devíti Křížů, nehoda již byla odstraněna a kolony se pomalu rozjíždějí. Od půl osmé však policisté řeší kolizi na 18. kilometru ve směru na Prahu, kde havarovalo několik aut. Kolona má až tři kilometry.

Anketa

Máte už na autě zimní pneumatiky?
Ano
75,4 %
Ne
24,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3355 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám