Hlavní obsah

V troskách chaty ve Vršovicích našli hasiči ohořelé torzo lidského těla

Novinky, jap
Aktualizováno

Torzo lidského těla našli ve středu večer hasiči při zásahu u požáru chaty ve Vršovicích. Další oheň, který napáchal škodu přes milión korun, vypukl v noci na čtvrtek v Kladně, kde hořela průmyslová budova.

BEZ KOMENTÁŘE: V chatě ve Vršovicích našli hasiči po požáru torzo lidského tělaVideo: Novinky

 
Článek

Hasiči nejprve dostali informaci o tom, že v pražských Vršovicích hoří porost a do ulice U Seřadiště vyslalo operační středisko dvě jednotky hasičů. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že hoří menší chata.

"Po lokalizaci požáru jsme v chatě objevili torzo lidského těla. Na místo proto dorazila služba kriminální policie, která se případem dále zabývá," řekl velitel zásahu Marek Hořínek.

Policisté ulici obousměrně uzavřeli. Tělo ohledali kriminalisté z obvodního i krajského ředitelství.

"Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího vyšetřování," doplnil Hořínek.

V Kladně ničil oheň průmyslovou budovu

O několik hodin později byl na operační středisko středočeských hasičů nahlášen požár jednopodlažní průmyslové budovy v Kladně-Kročehlavech. Na místo vyjelo velké množství profesionálních i dobrovolných jednotek hasičů ze širokého okolí.

Jak zjistil reportér Novinek na místě, ze střechy budovy v ulici Milady Horákové, ve které sídlí prodejna izolačních materiálů, se valil hustý kouř. Hasiči nasadili několik vodních proudů ze země i z automobilového žebříku. Vyhlásili také druhý stupeň požárního poplachu.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár firmy v KladněVideo: Novinky

Podle mluvčí hasičů Vladimíry Kerekové požár napáchal škodu přesahující milión korun. „Při zásahu byla použita termokamera, kterou jsme měřili teplotu pod střechou, protože oheň zasáhl krovy a hrozilo vznícení celé střechy," uvedla Kereková. Nikdo nebyl zraněn.

Ulice Milady Horákové byla po dobu zásahu hasičů obousměrně uzavřena.

Reklama

Výběr článků

Načítám