Hlavní obsah

Inspekce obvinila dva policisty kvůli ženě, která zabíjela na Smíchově

Praha
Aktualizováno

Generální inspekce bezpečnostních sborů obvinila dva policisty ze zneužití pravomoci úřední osoby. Důvodem je zásah proti agresivní ženě, která o dva týdny později zabila zákaznici v obchodním centru na pražském Smíchově. Podle inspekce policisté neplnili své povinnosti.

BEZ KOMENTÁŘE: Místo vraždy v obchodním domě. Archivní záběryVideo: Novinky

 
Článek

Vyšetřovatelé GIBS obvinili dva policisty z obvodního ředitelství policie na Malé Straně v úterý.

„Policisté v rámci výkonu hlídkové služby nepostupovali v souladu s trestním řádem a neučinili všechna potřebná šetření a opatření k odhalení skutečností nasvědčujících tomu, že byl spáchán trestný čin směřující ke zjištění jeho pachatele v souvislosti s pokusem zvlášť závažného zločinu vraždy,“ uvedla mluvčí inspekce Radka Sandorová.

Inspekce doplnila, že vyšetřování policistů probíhá na svobodě. „V nejbližší možné době se seznámíme s usnesením o zahájení trestního stíhání policistů a příslušný služební funkcionář přijme adekvátní personální opatření,” sdělila mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Zabíjela v Tescu

Útočnice pobodala zákaznici 21. července v Tesku mezi regály poté, co vzala z jednoho z nich nůž. Podle svědků se ženy přetahovaly o kabelku. Policie později uvedla, že si útočnice oběť vyhlédla náhodou. Pachatelka po činu neutíkala a počkala na policii.

Jak informovaly Novinky krátce po zveřejnění případu, útočnice v daný den odešla z bohnické psychiatrické léčebny. To později potvrdil i ředitel léčebny Martin Hollý. Lékaři řekli, že byla žena stabilizovaná a neměli jinou možnost, než ji propustit.

Později se však ukázalo, že Michaela S. již 5. července zaútočila na jinou ženu v kavárně. Škrtila ji, ale nijak ji nezranila.

Podle neověřených informací měli policisté s agresivní ženou namířeno na psychiatrii, ovšem v půli cesty hlídku operační důstojník zastavil. Doporučil jim vrátit se na místo útoku a přivolat záchranku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám