Hlavní obsah

Po hádce s manželkou vytáhl muž v Praze brokovnici a střílel v bytě

– Kyje

Dvaašedesátiletý muž po předchozí hádce s manželkou ztratil nervy a vytáhl brokovnici, z níž vystřelil do zdi pouhý metr vedle své manželky. Následně ji několik hodin zbraní ohrožoval, poté se uklidnil a usnul. Žena druhý den ráno incident nahlásila na policii. O případu informovala tisková mluvčí Iveta Martínková.

Muž, jenž brokovnicí ohrožoval svou ženu, byl zadržen zásahovou jednotkouVideo: Policie ČR

 
Článek

Několik hodin ohrožoval muž svou ženu v bytě v pražských Kyjích. Po předchozí hádce ve vzteku vytáhl svou legálně drženou brokovnici, se kterou manželku ohrožoval a vyhrožoval jí. Dokonce jednou vystřelil do zdi pouhý metr od ní. Nakonec se uklidnil a usnul.

K incidentu došlo v pondělí, žena hned druhý den ráno vše oznámila policii.

„Policisté samozřejmě celou situaci nijak nepodceňovali, na nic nečekali a zalarmovali detektivy z problematiky násilí. Vzhledem k tomu, že bylo důvodné podezření, že by muž mohl být stále ozbrojen, požádali policisté o spolupráci také kolegy z pražské zásahové jednotky. Za jejich asistence pak podezřelého agresora zadrželi přímo v bytě, kde mimo jiné nalezli i zmíněnou brokovnici,” řekla Martínková.

Kriminalisté muže obvinili z trestných činů omezování osobní svobody a nebezpečného vyhrožování. V případě pravomocného odsouzení mu může hrozit trest odnětí svobody až ve výši tří let.

V současné době se muž nachází v lékařském zařízení, ve kterém byl hospitalizován. Policisté využili oprávnění, které jim zákon ukládá, a muže takzvaně vykázali ze společného obydlí pro případ, že by byl z lékařského zařízení propuštěn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám