Hlavní obsah

Motiv vraždy v pražské tramvaji za bílého dne: Ženu obral o věci za pár tisíc

– Praha

Muž, který podle vlastního přiznání zastřelil v únoru 2014 kvůli penězům cestující v pražské tramvaji číslo 17, sebral své oběti věci v celkové hodnotě 6545 korun. Vyplývá to z obžaloby. Muži hrozí 15 až 20 let vězení nebo výjimečný trest. Hlavní líčení je u Pražského městského soudu naplánováno na 1. listopad.

Foto: Policejnidenik.cz

Cestující si ženy všimli v zastávce U Libušského potoka.

Článek

Čtyřiašedesátiletá žena, která 13. února 2014 nastoupila na pražském Palackého náměstí do tramvaje směřující do Modřan, zemřela podle spisu v době mezi desátou do půl jedenáctou dopoledne. Muž si k ní prý přisedl mezi zastávkami Nádraží Braník a Obchodní náměstí, a to s úmyslem cestující usmrtit a zmocnit se jejích věcí. V tramvaji v té době nikdo další necestoval.

Z igelitové tašky vytáhl muž pistoli s tlumičem, zasunul do ní náboj a z bezprostřední blízkosti vystřelil na zátylek ženy. Poté ženě sebral kabelku, ve které měla 1700 korun v hotovosti, platební kartu, mobilní telefon, doklady a různé drobnosti. Nejdražším předmětem v tašce byly dioptrické brýle za 2000 korun. Z vozu pak utekl.

Oloupená žena zemřela do několika minut, bezprostřední příčinou smrti bylo udušení po vdechnutí krve. Jejího zranění si všimli další cestující až poté, co se tramvaj otočila na konečné a směřovala zpět do centra.

Zbraň si pachatel opatřil zřejmě už v roce 2010 a poté ji přechovával ve své chatě v Poříčí nad Sázavou. Na stejném místě si vyrobil i tlumič, tvrdí obžaloba.

Policii se muž přihlásil sám letos v květnu, tedy více než dva roky po činu. Kriminalisté poté zveřejnili, že si oběť vybral zcela náhodně.

Reklama

Výběr článků

Načítám