Hlavní obsah

Zfetovaný cizinec ujížděl Prahou v protisměru, skončil v policejním autě

Novinky, kčt
Praha

V úterý krátce po půlnoci přijala pražská policie oznámení, že v Průmyslové ulici jede vůz značky BMW v protisměru. Na výzvy k zastavení 36letý řidič nereagoval, policisté mu proto zatarasili cestu. Orientační test na drogy u vietnamsky mluvícího řidiče odhalil přítomnost pervitinu. Muži v případě odsouzení hrozí až 3 roky za mřížemi.

Řidiče pod vlivem drog zastavil až policejní zátarasVideo: Policie ČR

 
Článek

Ihned po obdržení oznámení začali policisté po podezřelém řidiči pátrat. Na nájezdu z Českobrodské na Průmyslovou ulici v pražských Hrdlořezích si všimli projíždějícího tmavého auta značky BMW, který odpovídal popisu v hlášení.

Policisté se ho snažili zastavit, řidič však na výzvy k zastavení nereagoval a pokračoval v jízdě. Podle policistů však měl potíže udržet svůj vůz na silnici. Jel směrem do ulice Teplárenské, kde se otočil do Tiskařské a jel zpět do Průmyslové.

Narazil do policejního auta

„Na nájezdu ho policisté předjeli a zastavili pár metrů před ním tak, že mu služebním vozem vytvořili překážku. Řidič přesto se svým SUV v malé rychlosti do policejního auta narazil,” uvedla mluvčí pražské policie Iveta Martínková.

Policisté řidiče z vozu vytáhli a ihned mu provedli orientační test na drogy, který byl pozitivní na pervitin. Měli v úmyslu mu také provést dechovou zkoušku na alkohol, ale vzhledem ke svému stavu ho nebyl řidič schopen. Roli zde navíc hrála i jazyková bariéra, muž totiž hovořil vietnamsky.

Poté se muž podrobil lékařskému vyšetření a na služebně ho vyslechli policisté. Je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a hrozí mu až tři roky odnětí svobody. K výši trestu může přispět i fakt, že jízdou pod vlivem drog způsobil dopravní nehodu. Muž si z jízdy údajně téměř nic nepamatuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám